SEO

Grundkurs i sökmotoroptimering (SEO) som varvar teori med exempel från verkligheten och kunskapstest. 

Sabine Ljunggren · april 8, 2023


Väkommen till vår exklusiva SEO-kurs!

SEO, eller Search Engine Optimization, är en strategi som används för att förbättra synligheten och rangordningen av en webbplats i organiska sökresultat på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Genom att optimera olika aspekter av en webbplats, inklusive innehåll, länkar och teknisk struktur, kan marknadsförare locka mer trafik till sin webbplats och öka kvaliteten på den trafiken.

I den här kursen kommer vi gå igenom hur du gör en sökordsanalys, hur du väljer sökord och börjar skapa konkurrenskraftigt innehåll. Du kommer också få en bättre förståelse för vilka tekniska aspekter som påverkar hur din webbplats presterar och vad du kan göra för att förbättra webbplatsens förutsättningar. Likaså kommer du få en och annan Aha-upplevelse i hur andra jobbar med länkanskaffning och därmed en hel del inspiration till hur du också kan göra.

Kursen leds av Sabine Ljunggren, specialist SEO med bakgrund inom PR och kommunikation. Hennes roll sträcker sig från strategi och analys hela vägen till operativt arbete och har en förkärlek för copywriting.

Upplägget på kursen är enkel. Den är uppdelad i olika områden inom SEO och för varje avslutad del i kursen genomför du ett mindre prov för att säkerställa att du förstått materialet. När slutprovet är avklarat får du ditt diplom direkt!

Vill du bli extra vass på att skriva SEO-innehåll? Gå vår fördjupningskurs inom SEO-copy!


Vanliga frågor och svar

Behöver jag några förkunskaper för att gå SEO-kursen?

Nej, det krävs inga förkunskaper för att gå kursen. Den passar både dig som jobbar inom digital marknadsföring idag och för dig som vill lära dig mer om sökmotoroptimering generellt.

Hur lång tid tar det att genomföra kursen?

Du gör kursen helt i din egen takt och kan sprida ut dina studietillfällen precis hur och när du vill. Om du skulle göra hela kursen på en och samma gång tar den ca 6 timmar att genomföra.

Jag har fler frågor om SEO-kursen, hur får jag tag i er?

Om det är något mer du undrar över kan du självklart maila Sabine på sabine.ljunggren@maiamarketing.se så återkommer hon snarast till dig!


Om kursledaren

Sabine Ljunggren

Sabine är senior SEO-specialist som har hjälpt några av värdens största bolag med sitt SEO-arbete. Hon är också återkommande föreläsare på skolor som IHM, Medieinstitutet och Berghs men också konferanser som Internet i fokus och Webbdagarna.

2 Kurser

Ej registrerad
eller 4 995,00 kr

Kursen Inkluderar

  • 6 Avsnitt
  • 23 Ämnen
  • 7 Prov
  • Kursdiplom