Looker Studio

Grundkurs i hur du bygger dashboards i Looker Studio.

Lenny Silwer Wright · juni 5, 2023


Välkommen till vår exklusiva Looker Studio-kurs!

Looker Studio (f.d. Data Studio) är en kraftfull plattform för dataanalys och visualisering som gör det möjligt för företag att utforska och förstå sina data på ett intuitivt sätt. Genom att erbjuda avancerade verktyg för visualisering, rapportering och analys, hjälper Looker Studio användare att upptäcka insikter och fatta datadrivna beslut på ett effektivt sätt

I den här kursen kommer du lära dig allt om Looker Studio. Vi går igenom allt från grunderna inom datastorytelling och visualiseringsteknik för att vidare guida dig igenom gränssnittet i Looker Studio och de mest användbara funktionerna för att bygga dashboards. Efter kursen kommer du ha praktiska färdigheter i Looker Studio för att själv kunna skapa egna dashboards. Dina nyvunna färdigheter kommer också göra att du med enkelhet kan kommunicera data och insikter på ett mer tydligt och visuellt sätt för ännu bättre beslutsfattande.

Kursen leds av Lenny Silwer Wright, utbildad onlinemarknadsförare på Medieinstitutet och är specialiserad inom digital analys. På Maia arbetar han med datahämtning och bearbetning med verktyg som Supermetrics, Looker Studio, BigQuery och Google Sheets.

Upplägget på kursen är enkel. Den är uppdelad i olika områden inom datavisualisering och för varje avslutad del i kursen genomför du ett mindre prov för att säkerställa att du förstått materialet. När slutprovet är avklarat får du ditt diplom direkt!

Redo att bli en fena på Looker Studio och datavisualisering? Registrera dig på kursen så kör vi igång!


Vanliga frågor och svar

Behöver jag några förkunskaper för att gå Looker Studio-kursen?

Nej, det krävs inga förkunskaper för att gå kursen. Den passar både dig som jobbar inom digital marknadsföring idag och för dig som vill lära dig mer om datavisualisering och Looker Studio som verktyg.

Behöver jag ett Looker Studio-konto för att genomföra kursen?

Nej, du behöver inget konto sen tidigare. Det kan dock vara en fördel om du skulle vilja testa praktiskt samtidigt som du går igenom teorin. För att skapa ett konto i Looker Studio krävs bara att du har en Google mail.

Hur lång tid tar det att genomföra kursen?

Du gör kursen helt i din egen takt och kan sprida ut dina studietillfällen precis hur och när du vill. Om du skulle göra hela kursen på en och samma gång tar den ca 6 timmar att genomföra.

Jag har fler frågor om Looker Studio-kursen, hur får jag tag i er?

Om det är något mer du undrar över kan du självklart maila Lenny på lenny.silwerwright@maiamarketing.se så återkommer han snarast till dig!


Om kursledaren

Lenny Silwer Wright

Lenny är en skarp digital analytiker som är arbetat lite extra med datavisualisering. Lenny har också utbildat på flera yrkeshögskolor inom Google Analytics, GTM och Looker Studio.

1 Kurs

Ej registrerad
eller 4 995,00 kr

Kursen Inkluderar

  • 6 Avsnitt
  • 17 Ämnen
  • 7 Prov
  • Kursdiplom